FHIs rapport om homosexuella

Här är ett perfekt exempel på hur man kan vrida och vända på forskningsresultat i media för att underbygga de fördomar man har.

Folkhälsoinstitutets senaste rapport om homosexuellas hälsa avslöjar "nedsatt psykiskt välbefinnande", större självmordsbenägenhet, mer stress, större spridning av diverse sjukdomar t ex HIV-smitta och andra könssjukdomar, o s v. En hel del mindre roliga tillstånd, situationer och hälsofaror som homosexualitet för med sig.

Hur tolkar man det? Vilka slutsatser drar FHI?
Jo, man säger att allt detta är resultat av samhällets homofobiska attityder gentemot homosexuella (mina ord, men du kan gå till rapporten under länken ovan och se de "vetenskapliga" termerna om du vill).
Man säger naturligtvis inte det uppenbara - att all denna ohälsa är resultatet av homosexualitet. Det får man inte säga.

Homosexuella mår inte dåligt och är utsatta för hälsofaror p g a att de är homosexuella, nej.
De mår inte dåligt och är utsatta p g a att samhället förtrycker och nedvärderar deras läggning, påstås det.

Typiskt exempel.



Nyckelord: , , , ,

1 kommentar:

Unknown sa...

Homosexualitet är ju ett symptom av ett sjukt psyke, men vad är egentligen orsaken till ett? Har olika symptom olika orsaker, eller har de alla en principiell orsak, en rot? Jag skulle argumentera det, och att orsaken är att man inte förlåter misstag. Andras och sina egna.