Reaktioner från mina läsare

Här visar jag ett axplock av de brev och kommentarer jag fått, på denna blogg och också på den blogg jag haft innan.

De allra flesta som mejlar sina åsikter och bedömningar till mig uppger sina namn men många ber om att inte visa upp dessa på bloggen. Många vill vara anonyma av rädsla för homorörelsens påhopp och hämnd. Jag ogillar anonymitet starkt, tycker det är internets främsta plåga, men respekterar mina läsares önskemål, detta så länge våra svenska homoaktivister förolämpar, utskrattar och hotar folk vars åsikter inte stämmer med deras.

"Tack för ditt mod, Andreas!" //dynamia

"J-a homofob! Vem betalar dej? Åke Green eller Ulf Ekman? Dravel!" //hjärter kung

"Jag minns första gången jag, självsäker bög och hängiven RFSLare, hamnat på din blogg - chockad, förolämpad, förbannad, ville polisanmäla dig och hacka sönder bloggen. Jag var sååå arg! Hur vågar den här idioten ifrågasätta det vi alla vet, så tänkte jag. Men medan jag läste igenom inlägg efter inlägg märkte jag först ditt otroliga engagemang, sedan logiken i dina funderingar och argument, och slutligen insåg att det du skriver inte kan avfärdas som trams utan bör kollas, forskas i, grubblas över. Och idag, efter att ha kollat och dubbelkollat dina källor, efter att ha talat med forskare och läst deras rapporter (i original!) inser jag att jag haft fel hela tiden. Vi bögar är inte friska, ju tidigare vi fattar det desto bättre för oss själva." //Nieminen på blogg.se

"Tack för att du belyser det viktigaste: Det är inte homofobi eller hat att kalla störning för störning, att visa för de vilseledda att de har vilseletts. Det är kärlek, och syftet är högst nobelt - att hjälpa!" //Zaramis

"Aldrig mer RFSL!" //Lena Magnusson, Solna

15 kommentarer:

Anonym sa...

Hej
Har läst igenom mycket av din blogg och tycker du gör en mycket bra sak, många "sanningar" avslöjas och visar tydligt hur Homo-organisationerna styrs av egenintressen och overtenskapliga dogmer. Att du själv gått igenom behandling och varit aktiv inom rörelsen för att så mycket mer trovärdigt.
En sak som jag själv dock funderar på när jag läst förklaringen om orsakerna till störningen är att det bl.a. är genetiskt. Men var kommer störningen i generna från från början och kan den påverkas av terapi till att korrigeras?
Har själv läst om epigenetik och som jag förstår så har man där kommit fram till vi kan påverka generna rätt mycket. Där har man bl.a. visat att gener kan förändras och stängas av och på och är inte statiska från det att man föds, vilket varit en förhärskande dogm sedan länge. Gener kan sättas på och stängas av genom de signaler cellen tar emot från sin omgivning. Signalerna kommer bl.a. i form av hormoner mm vilka i sin tur beror på våra känslor och tankar. Men de kan även komma från vår fysiska omgivning i form av mat, från luft och genom huden där olika kroppsfrämmande ämnen som liknar hormoner mm kan påverka generna. Som jag förstått så påverkas barnets gener även under graviditeten av det som händer i mammans psyke och kropp.

Andreas T sa...

Dan,
Det handlar inte så mycket om att förändra eller påverka generna - dit har vetenskapen trots allt väldigt långt kvar - utan om att eliminera/mildra de skadliga genernas verkan på vårt liv och vår vardag. Grundtanken är kopplad till just skillnaden mellan sjukdom och störning. Sjukdom är något som aktiv fördärvar kroppen/själen, det sker en märkbar försämring över tiden, medan störning är passiv, den finns bara, man kan i princip leva med störning, livskvaliteten är kass men leva kan man.
Enkelt uttryckt kan man behandla sexuella avvikelser så som man behandlar alkoholism - terapin inriktas på att dämpa suget och lära sig prioritera friskt leverne, resten löser sig själv.
Jag har redan skrivit om det någonstans på bloggen, bläddra igenom inläggen så hittar du.

Anonym sa...

Tack för svar, jo störningar kan man ju se som något lättare men för individen har de en stor betydelse, och en störning som jag förstår kan på sikt leda till sjukdomar vilka man ju också kan leva med många år. Som visats på så lever homosexuella kortare vilket tyder på att deras kropp påverkas avsevärt, (om man nu bortser från dödsfall pga självmord).
Ang. gener så tror jag inte det är så långt borta att kunna ändra dem, ett exempel på det kan du läsa här: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=406&artikel=4214775
Här är en intressant dokumentär om det: http://video.google.com/videoplay?docid=1128045835761675934
Förstår jag dig rätt att det alltså inte är så mycket genetiska orsaker bakom homosexualitet utan psykiska eller menar du båda kanske men att det kan behandlas i vilket fall? Har man sett några samband mellan gifter från miljö och homosexualitet?

Andreas T sa...

Genetiska anlag i sig har betydelse, men det är många andra faktorer som tillkommer och avgör hur man lever sitt liv. Om vi tar två olika personer med samma störning, säg någon lättare form av schizo, så är det ändå en enorm skillnad mellan hur deras liv kan se ut, vad gäller livslängd, livskvalitet, självuppfattning, social anpassning o s v. Vad beror skillnaden på? Jo, sociala faktorer, uppfostran, inre styrka, livssyn, även slump - och de flesta av dessa faktorer går att påverka, då kan man åstadkomma ett bättre liv även om genetiken kvarstår.

Samband mellan miljögifter och homosexualitet har jag inte stött på rapporter om, men man kan ju undra om de finns, både på skämt och allvar.

Remy21337 sa...

Hej, Jag hade inget emot eller för homosexualitet tills jag läste på din blogg, vilket gav mig en annan vinkel av situationen.

Men det är en sak som jag inte riktigt får ihop, du säger att det enda anledningen till "könsorganet" är till för att fortplanta och att om man inte gör det så har man då en patologisk sjukdom, men hur är det då med ett hetero par som inte vill ha barn? Har också de en sjukdom då?


Mvh Rami

Andreas T sa...

Remy,
Det är skillnad på "inte vilja" och "inte kunna". Här på bloggen talar vi om ofrivillig barnlöshet, och denna är alltid resultat av patologi i kroppen eller sinnet eller både och.
Homosexualitet är exempelvis patologi, eftersom man är ofrivilligt barnlös eftersom man inte kan sexa med motsatt kön eftersom sexlust saknas och kuken inte får stånd, är du med?
Många bögar som är gifta med kvinnor och ändå fått barn berättar att de inbillar sig att de ligger med killar när de ligger med sina fruar i försök att lura kroppen. Hur friskt är det?

Läs mer om det på bloggen, jag har skrivit någonstans om det redan, då får du säkert ihop det hela.

Jonte Magnusson sa...

Hej Andreas!

Var har du gått specifikt på behandling? Har haft självmordstankar i flera år. M v h /Jonatan

Andreas T sa...

Jonatan,
Jag har fortfarande inte hunnit skriva ett helt inlägg om behandling och hur den går till, men i stora drag ligger det till så här:
Homoterapi består av 3 delar:
1) Behandling av tvångssyndrom med hjälp av KBT. Finns i Sverige, men du får definiera din homosexuella dragning till personer av samma kön som något annat för att få remiss. Säg som de flesta gör - att du dras till pojkar i högre tonåren. Det klassificeras ju som pedofili och du kommer att få hjälp omedelbart, borde täckas av vanlig sjukförsäkring dessutom.
2) Behandling av impotens (du får ju inte stånd på kvinnor eftersom din homodragning "blockerar" kroppens lust gentemot kvinnor) - svårt att genomföra i Sverige. Varje läkare kommer att se koppling till homosexualitet, och svenska läkare är för rädda att ge behandling som kan tolkas som om de var homofober. Tacka RFSL för det. Åk till ett annat land, t ex Polen, och var beredd att få terapi på engelska:-).
3) Psykdelen. Den svåraste biten. Att lära sig leva normalt, tänka normalt, fungera socialt normalt. Finns ej i Sverige, här säger RFSL att du ska vara lycklig om du är homo. Åk till ett annat land. Denna bit går faktiskt att behandla på religiöst inriktade kliniker, spelar ingen roll om du tror på gudar eller ej, bara att låtsas vara troende och sedan snappar du upp essensen medan du filtrerar bort gudpropagandan. I USA finns kliniker där man behandlar på svenska, Minnesota tror jag. Kolla själv!

Jobbigt? Ja. Men livet ges oss en gång och är värt att levas rätt.

OBS! Gör inget förrän du konsulterat en psykolog angående självmordstankarna! Jag vet inte hur de skulle påverka terapin, du måste fråga expert.
Lycka till!

Jonte Magnusson sa...

Tack, Andreas!

Angående behandling inom vården menar du väl dragning till pojkar under tonåren när du pratar om klassning av pedofili?
Nu är det dock lite sent för mig att komma med det till psykvården på grund av den infon jag redan lämnat. De drar verkligen ut på sina bedömningar. Har gått tre månader nu. Angående mina självmordstankar så tvingade jag mig att hantera dem själv, men hade jag tänkt klart borde jag använt det sociala nätverk jag har för länge sedan och skapat nya som hjälper mig i den riktning jag vill gå.
Kämpar även som musiker och idrottare med ljudöverkänslighet/tinnitus och reumatism vilket också påverkat mitt psyke - liv.


Har sökt och hittat terapeut utomlands bl a. Söker man så hittar man som du sa. Går att sätta upp kontakt via internet.
Har valt den lösningen tills vidare p g a jobbsituation.

De två första delarna i behandling du nämner har jag inte hört något om från den terapeut jag varit i kontakt med. Uppfattar att att du anser läggningen vara ett tvångssyndrom (helt eller delvis?), dvs OCD - rätta mig om jag har fel. OCD ger väl ingen sexuell attraktion utan är väl renodlade tvångstankar? Kan du utveckla detta och ge någon informationslänk?

Vad jag till en början fått veta är att det är viktigt med den sociala biten; utveckla och skapa sociala relation på ett icke sexuellt plan till samkönade (om man inte redan har ett sådant nätverk). Också att skilja på sin läggning och identitet. Man är ingen hycklare för att man gör skillnad där. Även om det personligen är svårt att känna så ibland men sedan reflekterar jag över hur jag vill leva mitt liv.

Upptäckte själv, över tid, att min sociala roll, sexuella psyke och attraktion påverkades stark av att jag inte gjorde skillnad där utan bara upprepade för mig själv och så småningom för andra "jag är homosexuell".
Ordentligt bevis på hur kraftfulla tankar igentligen är.

Andreas, det varit till stor hjälp med lite mer detaljer om hur du själv påverkade din sexuella läggning. För syftet är ju att hjälpa andra i din blogg utöver att vara en objektiv blogg kring ämnet även om denna blogg kanske är fel ställe att diskutera detta vidare på med tanke på titeln.
Som sagt tvekar jag inte att ta emot tips från dig och gärna mer personliga erfarenheter. Om du gärna gör detta? Kanske genom chat, forum eller mail.

Andreas T sa...

Jonte,
Läggning är inte tvångssyndrom, utan tvångstankar och tvångsbeteende är en av den sexuella läggningens beståndsdelar. Detta gäller såväl hetero som homo. Tanken med behandlingen är just att angripa den där tvångsbiten, och utan tvång blir resten av det som utgör ens läggning betydligt lättare att hantera. Man blir sin egen herre, får välja fritt mellan att vara homo eller hetero.
Det viktigaste inom den sociala biten är att i alla sammanhang utgå från att du är hetero och göra som alla hetero gör: inte ens tänka i de sexuella preferensernas banor. Heterofolk umgås med varann utan att tänka på läggningar, det är bara homos och andra avvikande individer som hela tiden håller i bakhuvudet att de är homo och avvikande. Bort med all sextänkande från nämnaren bara!
Beträffande egna erfarenheter så återkommer jag om det senare.

smutsharry sa...

Hej! Är pappa till en flicka som börjat hänga på RFSLs ungdomsgård och nu säger att hon vill operera bort brösten.

Vill hon byta kön när hon blir äldre får hon väl göra det men just nu känns det som om hon blir indoktrinerad av organisationen och dessutom bara umgås med vad som för mig känns som "sektmedlemmar". Vad jag kan se är RFSL det enda umgänge hon har och jag är klart oroad.

Barnets mor kontaktade själv RFSL själv med frågor, vilka missförstod allt och trodde att hon själv var omyndig ungdom och fick då svar som var rätt anmärkningsvärda.

Personligen är det irrelevant för mig om hon vill ha sex med män, kvinnor eller djur så länge hon mår bra. Men att en statligt finanserad organisation vad jag kan se berättar för barn att de ska operera om sig känns ju allt annat än sunt. När man är 15-16 har man ju en bit kvar innan man är färdigutvecklad i huvudet samtidigt som man ofta är tvärsäker på sina känslor och åsikter.

Känner mig lite ensam... finns det andra med liknande erfarenheter.

Andreas T sa...

Smutsharry,
Tack för din kommentar. RFSL är en sexsekt enligt de definitioner som gäller för begreppet, det fattar alla utom regeringen.
Beträffande din flicka, har du talat med organisationer som hjälper folk som råkat ut för sekter? Det finns Hjälpkällan, Rädda individen m fl. Googla på sekter så hittar du fler. Vårt att pröva, tycker jag.

Vilsen sa...

Hej,lite intressant läsning, med de senaste rönen inom hjärnforskningen, som trots motstånd från dom “som inte vill veta” och med bevis för hjärnas plasticitet förklara att homosexualitet inte är genetisk betingat, utan likt all mänsklig sexualitet är inlärda beteenden.
Jag kom först i kontakt med begreppet plasticitet i hjärnan i boken “the brain that changed it self”. Där jag första gången fick medhåll i mina tankar om att det inte fins några HBT-gener. Hela boken går att ladda ner som .pdf. Är inte någon religös sida som försöker frälsa folk.

http://www.mygenes.co.nz/index.html
http://www.mygenes.co.nz/download.htm

För den som hävdar att det fins bög-gener kan jag rekommendera att se på youtube om kvinan som gifte sig och hade sex med Eiffeltornet.
Jag väntar med spänning på att vetenskapen skall hitta Eiffeltorns-genen.

http://www.youtube.com/watch?v=xInWMRzEan8

Vilsen sa...

Hej, Andreas
Detta är inte i första hand tänkt som ett inlägg, utan snarare för att jag vill göra dig uppmärksamma på ett problem, som tyvärr sopas under mattan, bland annat skulle jag tro många inte ser riskerna med det hela. Troligen är det ett fenomen som gynnar tillväxten inom HBT-rörelsen. Jag är dessutom ingen skribent.
Efter det jag lyssnat på ljudboken “the brain that changes it self” har det förvånat mig att den inte översatts till svenska, enda tills jag insåg, att hans genomgång av hur hjärnan kan förändras. Ett långt stycke handlar om snedvriden sexualitet, oc hur våra hjärnor kan förändras. Detta är ju något som visar hur otroligt korkat det är att tro att vår sexualitet skulle styras av gener, och att sexuell inriktning skulle vara medfödd. Det verkar inte vara PK i detta land där en lobby anser sig ha rätt att sätta dagordningen för hur våra hjärnor är funtade.

Hittade en intressant amerikansk sajt, som behandlar problemet mer nätporr. Tyvärr är den som mycket av det intressanta på internett på Engelska

I USA är det tydligen ett rätt stort problem för många. Om du läser några av sidorna, så inser du snart vidden av problemet. Inte bara det att många faktiskt ägnar mycket tid åt att surfa porr på internett. Det som händer de flesta är att dom får en ökad tolerans mot snällare porr. Med tiden går många över till hårdare porr med mycket sadism, bisexualitet och även med mycket unga modeller.

Det krävs inte så mycket för att inse att detta kan vara en inkörsport till både bögporr och pedofilporr.

Med tanke på hur många unga män som åker fast med barnporr, så borde man nog ta upp frågan lite mer offentligt. Men det verkar vara tabu att ta upp sådant som kan få människor att vilja prova på alla udda sexvarianter.
Tror det vore bra om någon vågade skapa en hemsida på svenska om internettporrberoende. Men det kräver nog en hel del mod och integritet. Den skulle troligen utsättas för mycket kritik från våra RF.. Förbund.

Länken till den Amerikanska sajten om internettporrberoende.
http://www.yourbrainonporn.com/

Själv har jag till och från blivit uppvaktad och därmed kränkt av bögar till och från sedan jag var 11 år.

Jag är ateist, men tror dom som skrev Bibeln hade konstaterat att det är ohälsosamt med viss samkönad sex. Något jag faktiskt tror stämmer, något som inte handlar om de vanliga könssjukdomarna.

Jag tänker ganska anorlunda än vanligt folk, jag är en man med Aspergers syndrom.

Om du vill kan jag skriva mer om mycket av de avigsidor jag upplevt, ha B.la. Varit gift i 28 år med en bisexuell psykolog.

Men som sagt, detta är inte tänkt som ett inlägg att publiceras, utan snarare för att diskutera problemen med dig.

Hälsning Lars

Unknown sa...

Intressant med det senaste inom #MeeToo, den numera anklagade SR profilen programledaren, som behandlas med silkesvantar av SR ledningen.
Att HBT aktivister som lägger mycket energi på att ragga upp nya medlemmar till deras sekt, har leddningens goda minne då dom gör sina försök att öka antalet medlemmar.

Att hon sparkats från SVT för samma beteende, hindrade inte SR's ledning att anställa henne.

Själv blev jag mobbad av samma sorts folk. Men jag valde att gå i pension när jag till slut insåg att man inte var respekterad om man inte var baktillvänd på rätt sätt.

Hälsning
Lasseivegen.