Politiker: närsynta, hjärntvättade eller bara köpta?

Fått tips och läst ett intressant inlägg på Ballar av härdat titan, bloggen som förresten lagt mig till sina favoriter på Bloggportalen (tack!).
Det uppmärksammar faktiskt fenomenet som jag föreläste om i Göteborg för tre veckor sedan.

Inlägget heter Hur närsynt får man vara?

Problemet är verkligt, intressant och värt att uppmärksammas, men jag skulle vilja vara ännu skarpare - ställa frågan på sin spets:
Är alla kändisar, politiker m fl närsynta, hjärntvättade eller bara köpta av homolobbyn?
Det är så frågan bör formuleras.

Okej, jag kan förstå de artister som, klent begåvade som de är som konstnärer, jagar gigs och fjäskar för diverse homogrupper för att få spelningar på Pride eller i klubbar dit homofolket går och där artister väljs med hänsyn till homolobbyns subjektiva tyckande.
Likaså den skara populistiska politiker som vill rida homovågen och plocka lite poäng medan det är på modet att betrakta homosexualitet som något naturligt och hälsosamt. Politiker är sig lika.
Likaså alla de wannabes och föredettingar bland kändisar som "kommer ut" (helt eller till hälften) för publicitetens skull. Det där, ni vet, syns du inte finns du inte. Det.

Men alla andra då?
Varför väljer till synes seriösa bloggare, till synes seriösa politiker och andra till synes seriösa individer att gå ut och hylla homosexualitet, paradera på Pride, och - som Vejle skriver - attackera majoriteten som ser homosexualitet som den störning den är? Trots den uppenbara risken att i framtiden behöva ta avstånd från sina uttalanden och ageranden och behöva förklara hur de tänkt. Och tappa i förtroendet i vilket fall som helst.
För att upprepa det Vejle skrivit i inlägget, fast lite snyggare rundat: Forskningen har fortfarande långt kvar till komplett vetskap vad gäller störningen homosexualitet, men - det finns inte, och aldrig funnits, några vetenskapliga upptäckter som utesluter att homosexualitet är en genetisk störning. Så är det bara.

Så varför?
Jag har inget svar.
Men däremot några funderingar - dessa lägger jag snart fram här på bloggen.

Nyckelord: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

2 kommentarer:

Anonym sa...

mest shockerande är när kristdemokraterna hyllar bögeri -
smack i fejset på alla troende i sverige

NeoSvensk sa...

Du glömmer att politiker, populistiska som icke-populistiska, gör och säger så som de tror att deras väljare vill att de ska göra och säga. Nyckelordet är tror.
Problemet är således inte att de normaliserar avvikande sexualitet utan att de tror att väljarna vill det. Om du försöker besvara frågan Varför? upptäcker du fler under-problem:
-- att politikerna i stället för att fråga väljarna direkt vad dessa vill litar på sekundära informatörer, t ex medier, vad medier påstår att folket vill,
-- att våra svenska medier är manipulerbara, detta om du hävdar att homolobby har för mycket inflytande i media,
-- att politikerna agerar i flock, alternativt har försvinnande små skillnader sig emellan,
-- och fler.