Stackars barn som har en transsexuell till förälder

Svårt att veta om Trollhare provocerar för att fiska unika besökare eller bara för att it's his nature.

Det senaste:
Ett inlägg som bär titeln Om barn behöver en mamma och en pappa, varför inte båda i samma person?
just det, han snackar om transsexuella.

Med tanke på att transsexualitet betraktas som psykisk störning i hela världen, från vanliga människor på gatan till Världshälsoorganisationen, här är vårt självklara svar till den provokativa frågan:

För att såväl själva barn som samhället nog föredrar att barn hellre skulle ha en frisk mamma och frisk pappa än en psykiskt störd individ till förälder.
Punkt.


Nyckelord: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

5 kommentarer:

Magnus sa...

Nej, transsexualitet betraktas inte som en "psykisk störning", vissa länder använder det som en psykisk diagnos.

Lär dig åtminstone att googla. Punkt.

Andreas T sa...

Enligt ICD-10 (international classification of deseases) är transsexualism, i egenskap av diagnosverktyg, tillräcklig för att kunna konstatera "gender identity disorder", könsidentitetsstörning.

De flesta länder i världen använder diagnosverktyget. Också Sverige.

Här som överallt i världen: är man trans så är man störd psykiskt.

Lär dig åtminstone att läsa!:-)
Punkt.

Anonym sa...

Jag ger Andreas rätt, bara det att han som lekman använder lekmannaspråk vilket kan förvirra.

Men rätt är rätt. Kategorin F.64 Gender Identity Disorders i ICD-10 inkluderar tre primära s k diagnoskoder (det finns fler men dessa tre är primära, d v s var och en är i sig tillräcklig för att patienten ska anses tillhöra kategorin F.64):
Transsexualism F.64.0, Transvestism med dubbla roller F.64.1, och Könsidentitetsstörning hos barn F.64.2.

Varken RFSL:s material eller Wikipedias relaterade artiklar säger det rakt ut, men det är vetenskapligt alldeles korrekt att påstå att transsexualitet är en könsidentitetsstörning.

Jag forskar i diagnostik på Sahlgrenska ;-)
Rita Källberg
ritakallberg@yahoo.se

Lukas Romson sa...

Rita, om du forskar på diagnostik borde du ha uppmärksammat att socialstyrelsen förra året lät F 64.1 och F 64.2 utgå ur den svenska versionen av ICD-10.

Det är inte Andreas användade av teren psykisk störnign som är problemet. Utan det han , på sitt lekmannasätt, tolkar in i begreppet. Dvs att transsexuella inte är tillräkneliga. Men att en person har en psykiatrisk diagnos betyder itne att personen inte är tillräknelig. Det gäller nog i allmänhet huvudsakligen psykoserna och en del substansrelaterade störningar (narkomaner med hallucinationer), inte andra diagnoser.

Även diagnoser som ångestsyndrom, dyslexi, stamning, utbrändhet, depression, neuropsykiatriska funktionshinder, sömnstörningar, fobier och tvångssyndrom diagnoticeras inom psykiatrin. Men det innebär inte att dessa människor är mindre tillräkneliga eller dummare än andra. Detsamma gäller transsexuella.

Andreas T sa...

F64.1 och F64.2 är irrelevanta. Transsexualism är F64.0, och den har INTE utgått ur den svenska ICD-10. Transsexuella är fortfarande psykiskt störda även i Sverige, hur du än vrider och vänder på det, Lukas Romson.
Och inget utrymme för olika tolkningar, hur mycket du än skulle vilja att det fanns.

Jag har aldrig skrivit eller sagt att transsexuella är dumma, det har Lukas Romson tagit ur luften.
Beträffande "tillräknelig" vet jag inte vad han menar, ordet har flera betydelser. Om han menar "vid sina sinnens fulla bruk" (SAOB:s definition av ordet) så tycker jag att det är bevisat att transsexuella generellt är mindre tillräkneliga än resten av befolkningen. Bevisat bland annat genom den slående självmordsstatistik som Lukas Romson fått chans att bemöta men som han valt att låtsas inte se.

Mitt inlägg gör gällande att inget barn skulle föredra en förälder med skyhög självmordsbenägenhet framför två utan. Obegripligt att någon ens kan betvivla det, eller skämta om saken som Trollhare gör.

Slutligen bör man förstå varför Lukas Romson och en del andra, heteros som homos, så varmt propagerar för hypotesen att trans- och homosexuella är friska. Det handlar inte bara om den klassiska formen av förnekelse, att störda i alla tider varit ovilliga att erkänna att de är störda. Det ligger visst i grunden, men det finns mer:
I Sverige och vissa andra länder har det byggts upp en enorm industri kring denna hypotes, massor av folk lever på budgetpengar som strömmar till RFSL och dylika organisationer, och ännu fler är underleverantörer till gay-parader och galor, och varje politiker utnyttjar varje möjlighet att scora politiska poäng på homosexuellas rättigheter. Enorm industri har det blivit. Stora pengar och mycket politik.

Men inget av det ändrar transsexualitetens medicinska status.