Om sekttänkande inom hbtq-rörelsen

En kommande bok avslöjar verkligheten bakom RFSL:s och homorörelsens välpolerade fasad.
"Bakom HBTQ-muren: före detta homosexuella berättar om verkligheten, filosofin och trenderna inom homorörelsen" är en samling upprörande vittnesmål från människor som efter lyckad behandling blivit friska från avvikande sexualitet (homo, bi, trans), brutit sig ur hbtq-världens grepp och lämnat eländet bakom sig.

Det mest skakande i boken är nya bevis för att sekttänkandet har fullkomligt tagit över inom homorörelsen. Inget nytt egentligen... Läsare som noga följer denna blogg och överhuvudtaget hur kunskapssamhällets syn på homosexualitet och homoaktiviteterna utvecklas vet att samhällsforskare numera ofta jämför hbtq-rörelsen med en religiös sekt.
Känns tanken ny? Jag bjuder på en förenklad förklaring:

Parallellerna är slående mellan hbtq-rörelsen och religiösa sekter.
HBTQ-rörelsen besitter nämligen samtliga de egenskaper som kännetecknar en sekt:

1. Tro på något som ej stöds av vetenskaplig forskning eller rent av redan motbevisats.
Otaliga forskningsrapporter har redan placerat homosexualitet i gruppen genetiska störningar, homorörelsen har hittills misslyckats med att presentera ett enda hållande motargument. I fråga om transsexualitet och några andra avvikande sexualiteter kolla bara rationalerna till det nya förslaget till DSM-5 som APA (amerikanska psykiatrikernas professionella organisation) nyligen presenterat. Trots att forskningen gång på gång påvisar motsatsen tror homorörelsen lika blint som alltid på att homosexualitet är normalt och naturligt.
Det hela handlar alltså om tro, inte vetenskap.

2. Fanatism.
Att homoaktivisterna inte tål kritik är välkänt. Försök att kritisera, så ser du själv! Eller försök att hitta en enda kritisk artikel i svenska massmedier under de senaste 10 åren, försök bara! Detta trots att en majoritet av befolkningen inte alls tror på att homosexualitet är helt friskt (jag har redan länkat till oberoende statistik om det).
Att tro blint och inte tåla kritik är fanatism.

3. Hög grad av avskärmning från resten av samhället, tendens till internt umgänge, "vi och de"-tänkandet.
Homoaktivister är starkt överrepresenterade i homoaktivisternas umgängeskrets, flatorna i flatornas, transar i transarnas, o s v. Det ser man bl a på bloggarna, vem som länkar till vem och vem som "favoritar" vem. Vi bögar och de hetero, är den genomsyrande andan på Qruiser, Sveriges mesta hbtq-community. När ska vi (homos) kasta ut dem (jävla heteros) från Qruiser, är en återkommande fråga på Qruiserforumet. Mången bög/flata lever helt avskärmad från heterovärlden, den känslan får man av en del presentationer på Qruisers personliga sidor.
Jämför med annat som vi har olika åsikter om i Sverige. Politik, till exempel. Har alla dina kompisar samma politiska åsikter som du? Är du t ex moderat tål du umgås med kompisar som röstar på sossar eller de gröna? Visst, varför inte, eller hur? Om du tror på dödsstraff, kan du tänka dig att sluta umgås med någon som inte tror på dödsstraff? Låter onödigt och överdrivet, eller hur? Men att en homoaktivist skulle ha någon i sin krets som tycker att homosexualitet inte är friskt - det har ingen någonsin hört talas om. Inte jag, och ingen jag talat med. Fullkomligt otänkbart för övertygade bögar att blanda sig med folk som tror annat i den frågan.

4. Hat mot alla som inte delar värderingarna.
Behöver jag ens kommentera det här? :-) Gör gärna ett eget experiment: berätta om för någon bög, om du känner en, att du inte tycker att homosexualitet är friskt och studera reaktionen. Notera skillnaden mellan att inte hålla med din åsikt och att bokstavligen hata dig för att du har en åsikt som inte överensstämmer med bögens. Trots att vi har åsiktsfrihet i det här landet och trots att medierna och politikerna (och homoaktvisterna!) skriker om att vi bör vara toleranta mot folk som tycker olika...

För dig som vill utforska parallellerna mellan sekt och hbtq, klicka på Wikipedias mycket intressanta avsnitt om definitionerna för en religiös sekt och läs vad olika forskare sagt om vilka kriterier som kännetecknar en sekt (de fyra ovan och många andra), och se själv hur dessa passar in på en icke-religiös sekt, exempelvis homorörelsen. Du kommer att häpna, garanterat!

Bokens intressantaste avsnitt anar jag är det om hur homorörelsen förföljer och trakasserar människor som brutit med den. Har själv erfarenheter av det. Intoleransen är total och rabiat.
Snacka om det nya folkhemmet...

Nyckelord: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

1 kommentar:

A sa...

Tack för AHA upplevelsen!