Islam "förfärar" RFSL

RFSL säger sig vara ”förfärade” över att Unga muslimer bjudit in imamen Abdulla Hakim Quick att tala vid sin ungdomskonferens i april.
Imamen har tidigare retat upp homolobbyn i bl a Storbritannien med tydligt ställningstagande gentemot homosexualitet.

När imamen Abdulla Hakim Quick höll en föreläsning på King's College London i februari spydde den brittiska homolobbyn eld och lava över imamens kritik mot homosexualitet. Imamen är en känd homokritiker ända sedan 2003 då han på Nya Zeeland i programmet Voice of Islam på Triangle Television uttalade islamvärldens åsikt om homosexuellt leverne. När utsändningen av hans uttalanden anmäldes av homolobbyn till landets motsvarighet till Granskningsnämnden för radio och TV, så påstods han har sagt att aids orsakats av homosexuellas "smutsiga beteenden", att homosexuella dör i aids och att "de vill dra oss alla med dem”, att Islams syn på homosexualitet är "döden" och att homosexuella är "sjuka" och "inte naturliga". Dessa och alla andra anklagelser visade sig senare sakna grund. Homolobbyns påhitt, som vanligt. Däremot sade imamen att ”Muslimer måste ta ställning (mot homosexuella) och det räcker inte med att använda okvädningsord”, med vilket han menade "aktivt arbete bland unga".

RFSL, som tidigare hatiskt motarbetat bland andra Reggae-artister som skrivit upplysningstexter om homosexualitet och uppträtt i Sverige, är nu upprörda över att imamen kommer till Unga Muslimers ungdomskonferens i Stockholm i april. RFSL är förfärade över att organisationen Sveriges unga muslimer valt att bjuda in en person som slår sönder homolobbyns myt om att homokritiker ser ut som Åke Green.

RFSL uppmanar Sveriges unga muslimer att ”tänka över sin människosyn” (!) efter att man valt att inte ställa in Abdulla Hakim Quicks föreläsning trots hot från homolobbyn.

- Abdulla Hakim Quick ska tala på temat "Sikta högt - framtiden är din", om en framtid där man har tolerans mot andras åsikter och där varje homosexuell skulle ha frihet, rätt och chans att behandla sin åkomma och bli en fullvärdig medlem av samhället, säger Ali Mohammed Sariati, konferensens samordnare.


Nyckelord: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej Andreas!

Du har inte lämnat ut någon e-mailadress, så jag tar och skriver en lång kommentar om din blogg där du kan se den.

Som socionom, samhällsvetare (och lekman) verkar du ha missförstått hur naturvetenskap fungerar. Det går inte att prata om patologi på det sätt du gör. Organismer har ingen förutbestämd mening, lika lite evolutionen. Vad som finns, det finns, och ingen "seriös forskare" skulle hävda att det ligger någon djupare mening i hur världen ser ut.

Organismer föds (oftast) med sexualdrift, som sedan yttrar sig olika hos olika individer. Du blandar ihop den vetenskapliga definitionen perversion med den sexualnormativa. Ingen biolog utanför Livets Ord bryr sig om hur du tycker att en organism ska fungera. Vad det gäller det sunda i homosexualitet så finns många forskare som har idéer om de evolutionära fördelarna med en viss procent homosexuella individer i en population. Se där, slipper du nämna källor gör jag också det.

Eftersom du nog tycker att homofobi är ett pk-ord så nöjer jag mig med att kalla dig sexist. Kvinnor verkar helt enkelt vara utelämnade ur din tankevärld och ditt liv. Eftersom du blandar ihop den biologiska termen perversion med din egen, privata sexualmoral blir allt sex som inte leder till utlösning för befruktning något samhället ska motarbeta. Jag ser miljarder med kvinnor som frågar sig hur deras orgasmer skadar mänskligheten. Jag undrar dessutom vad du anser om kondomer?

Vad det gäller hälsostatistiken saknar du totalt de lesbiskas perspektiv. STD:s sprids i mycket mindre utsträckning mellan kvinnor, och jag har svårt att tro att analsex är lika vanligt bland lesbiska som hos bögar. Varför ska då lesbiska avstå från att leva ut sin sexualitet? Hela analsexargumentet är för övrigt obefogat, om alla bögar skulle sluta med analsex? 25% av Sveriges bögar ägnar sig inte åt analsex.

Har du för övrigt sett hälsostatistiken för ex-gays? Den är inte vacker och borde inte locka någon HBT-person att gå i fundie-terapi. Jag tvivlar inte på att man kan leva lyckligt i celibat eller som ex-någonting, men INGEN, jag upprepar, INGEN, kan leva lyckligt med den skamfyllda syn du har på allt annat sex än det som leder till orgasmer för straighta män.

Återigen undrar jag, har du ens kvinnliga vänner? Lever inte du sekteristiskt? Faktum är att det gör vi alla, beroende på t ex etnicitet och samhällsklass. Det tycker jag en socionom borde känna till...

Som HBT-person har jag mött väldigt mycket hat. Din beundran för de som föraktar dig och din oförståelse för "sekterismen" hos homosexuella får mig att undra om du verkligen är HBT. Hur känner du när någon pratar om bögjävlar och fjollor?

mvh
/AM

ps. Vad arbetar du med? Får du den minsta chans att sprida dina åsikter där? ds.