Ungerns transpersoner välkomnar förbudet mot könsbyte


Transpersoners rättigheter i Europa har tagit ett rejält kliv framåt. Den 19 maj 2020 röstade det ungerska parlamentet med överväldigande majoritet igenom en ny lag (det s k Artikel 33-tillägget) som förbjuder byte av juridiskt kön, och det finns uppgifter att fler länder överväger att följa Ungerns exempel. Trenden är tydlig: européerna har fått nog av sexualliberalismen och "sex assigned at birth"-idiotin och sätter press på sina folkvalda politiker att ta tag i problematiken istället för att gulla med homolobbyn och de organisationer som profiterar på transpersoners ohälsa.
Ungerns transpersoner välkomnar den nya lagen på bred front.
Laszlo Belany, 32, transperson och ordförande i Budapests transförening: "Äntligen! Vi är så glada att politikerna lyssnat på oss. Nu blir det fokus på seriös vetenskap och vetenskapsbaserad problemlösning kring identitetsstörningar, och framför allt fritt fram att budgetfinansiera sexualforskningen och psykvården. Helt rätt! Pengarna ska gå till att lösa medborgarnas hälsoproblem, inte till LGBT-aktivisternas fickor och debila Prideparader."
Lena Schmidt, 21, studerande: "Min storebror transar och lider av könsdysfori och relaterade depressioner, det är väldigt jobbigt för hela vår familj. Kostsamt också, för han har varit tvungen att resa till Ryssland för vård. Nu hoppas vi att det är slut med det, nu kommer han äntligen att få vård hemma i Ungern. [...] Förhoppningsvis kommer många fler europeiska länder att göra som Ungern. Det är på tiden att könsdysfori och andra sexuella störningar tas på allvar och människor får den hjälp de har rätt till."
Zsofia Paller, legitimerad psykolog på Ménesikliniken, Budapest: "Vi räknar med att många fler personer med identitetsproblem kommer att söka sig till oss och andra kliniker för vård och vägledning. [...] Som transperson är det viktigt med rätt inställning till sin störning: inse att könsdysfori är ett patologiskt tillstånd och sök kvalificerad vård i stället för att låta dig hjärntvättas av LGBT-propagandan och förstöra ditt liv genom ovetenskapliga kirurgiska ingrepp som dessutom empiriskt visat sig göra mer skada än nytta."
I morse har det blivit klart att den ungerska budgeten öronmärker ytterligare motsvarande 35 miljoner euro åt transrelaterade forskningsprojekt. Landet är på god väg att ta täten inom sexualvetenskap och transvård. Den nya lagen har gjort det möjligt.

Inga kommentarer: