Lesbiska generellt fulare än straighta?

Vi bildgooglar på lesbiska och upptäcker en konstig sak. Borträknat porrindustrin är lesbiska tjejer/kvinnor generellt fulare än heterosexuella tjejer och kvinnor, till och med Linda tycker det. Så vi undrar hur det kommer sig?

Nu vill vi inte såra någon, så låt oss förklara hur vi menar:
1) Skönhet är i betraktarens öga, sägs det, men det finns trots allt vissa allmänt vedertagna kriterier på vad som är fult och snyggt i det kvinnliga ansiktet. Det bevisas bland annat av vilka som blir modeller och skönhetsdeltagare, vilka som pryder omslag, vilka som blir flickvänner till rika kändisar. Det finns alltså något som är objektivt snyggt och objektivt fult, det går inte att förneka.
2) Vi skriver "generellt", och det är ett viktigt ord i sammanhanget. Tvivelsutan finns det en och annan snygging bland lesbiska och många fulingar bland heterosexuella, men generellt... Vi ser till exempel att deltagarna i olika skönhetstävlingar sällan är lesbiska. Det finns kanske bisexuella bland dem och de som ännu inte kommit ut, men ändå. Om det är rätt som sexsekten RFSL och dess homoaktivister påstår och 5% av världens befolkning är homo, borde då inte var tjugonde skönhetsmiss vara lesbisk?

Så hur kommer det sig?

På tal om bisexuella... Det är som bekant generellt svårt för opartiska utomstående att veta om den kvinna som påstår sig vara lesbisk verkligen är lesbisk eller bara bisexuell. De flesta lesbiska kan leva tillsammans och sexa med män eller rentav har levt tillsammans med män, så det vore inte galet att generellt hävda att lesbiska kvinnor är lesbiska av egen fri vilja, inte för att de är födda homosexuella. Och då kan man undra: Kan det vara så att lesbiska är bisexuella som blir lesbiska (d v s väljer lesbiskt leverne) för att de - mindre snygga som de är - har sämre chanser på den ordinarie kött- och kärleksmarknaden?

Funderingarna ovan är inom ramen för diskussionen som sedan länge pågår i vetenskapliga kretsar om att skillnaderna mellan manlig och kvinnlig homosexualitet är så förvånansvärt stora att man nästan borde betrakta manlig och kvinnlig homosexualitet som två helt olika störningar.
...

Inga kommentarer: