Eunucker tar pulsen på svensk psykvård


En intressant artikel i Dagens Medicin:

Eunucker problem för vården


Handlar om män som vill bli av med sina friska testiklar av en eller annan anledning, och att vården saknar riktlinjer för hur man ska förhålla sig till sådana önskemål.

Hm, undrar vi det första vi gör när vi läser artikeln, vilken anledning kan man ha till att vilja bli av med sina friska testiklar?

Citat 1: "Det finns många anledningar till att inte vilja ha sina testiklar. Det kan till exempel vara så att man vill bli av med testosteron, att man tycker att man vare sig är man eller kvinna eller att testiklarna inte hör till den egna kroppen."

Så står det alltså att läsa i en seriös svensk facktidning år 2016!

Det som förvånar är att ingen ifrågasätter dessa mäns mentala tillstånd. Är man riktigt frisk i huvudet som "tycker att man vare sig [sic] är man eller kvinna" eller anser att testiklarna "inte hör till den egna kroppen"?

Citat 2: "Patienten, som vid flera tillfällen bedömdes psykiskt frisk, upplevde sig som man – men såg sina testiklar som något främmande, som inte tillhörde den egna kroppen."

Nu börjar det klarna lite... Patientens mentala tillstånd faktiskt ifrågasattes - vid flera tillfällen dessutom - men han bedömdes som psykiskt frisk. Trots att han på fullaste allvar tycker att testiklar är främmande och inte tillhör den manliga kroppen.

Det säger en del om den svenska psykvården. De är så höga på regnbåge vid det här laget att de bedömer varje pucko som frisk så länge puckot avviker på ett sätt som är godkänt av sexsekten RFSL.

Bara en fråga kvar: När blir det friskt att tro sig vara Napoleon?

2 kommentarer:

Vilsen sa...

Skulle tro att det är någon Bajsserwisser som varit i farten, dom vet allt om alla de 57 könstillhörigheterna. Dessutom är dom experter på könskorrigering, och hur man bäst förvandlar ett könsorgan till en krokus.
Själv har jag enträget önskat få bli omgjord till hund, dom är fan så mycket trevligare än de mordärna menskerna. Men det får jag inte bli, blä.

stribor sa...

Jag ár eunuckofob och ár stolt!